R U in Luv With Sum1?  

Posted by: Farhana & Farhani Azizan in


Salam...kurang berminat sebenarnya nak cerita bab2 cinta..tapi, artikel kali ni btul2 menarik hati saya..soalnya, jatuh hati tu satu lumrah manusia, cinta pon 1 fitrah..bagaimana untuk memperoleh cinta yang halal dan indah? Nah, kalau anda seorang yang berpegang teguh pada syariat Allah, anda akan tahu jawapannya, Allah tau cinta itu fitrah manusia, Dia mengharamkan kita dari menghampiri zina tetapi Dia menghalalkan kita pernikahan. Baru-baru ini aku ada join satu aktiviti(talkshow) Keputrian kampus, khas untuk akhawat2 yang bertemakan "Jadikanlah Cinta Halal dan Indah" -Akan dibawa ke mana cintamu? Speaker nya bunda Fathiyah Dan MC nya Che Che Kirani, seru bangat, senang bangat, santai bangat. Ingat nak share especially ngan sisters Moestopo, tapi mungkin kita perlu 1 sessi yang berasingan untuk share tentang anjuran bernikah, persiapan2 ke alam pernikahan, kriteria calon pilihan,komunikasi dengan orang tua tentang alam pernikahan, ttg walimah dan skills dan seni2 yg seorang wanita perlu tahu, tentang alam rumahtangga (peranan dan tgjwb dsbg)-utk sessi ni, kita mungkin perlu kerjasama dari mereka yang berpengalaman. Justeru, tak timbul soal coupling etc, yang ada hanyalah pernikahan. Di bawah ini, hanya perkongsian yang membuatkan hati saya rasa terusik sedikit (bukan ttg pernikahan)..haha..skema la pulak..tp suka kalau dapat share ngan sahabat2 esp housemates saya...


are you in love with someone?


When you are together with that special someone, you pretended to ignore that person However, when that special someone is not around you might look around to find him or her. At that moment, you are in love.
Although there is someone else who always makes you laugh, your eyes and attraction might go only to that special someone, then you are in love.
Although that special someone was supposed to have called you long back, to let you know of his or her safe arrival, your phone is quiet, you are desperately waiting for the call! At that moment, you are in love.
If you are much more excited for one short email, you are in love.
when you find yourself as one who cannot erase all the messages in your answering machine because of one message from that special someone, you are in love.
When you get a couple of free movie tickets, you would not hesitate to think of that special someone, and then you are in love.
You keep telling yourself ‘that special someone is just a friend’, but you realize that you cannot avoid that person’s special attraction, at that moment you are in love.
While you are reading this entry, if someone appears I n your mind, then you are in love with that person.

copy paste: muhammad aiman salmi
jadi, adakah sesiapa yang muncul di benak fikiran anda sekarang? tepuk dada tanyalah hati..huahua..tapi janganla melayan sangat, teruskan kerja yang patut korang buat sekarang..daa..

*Di atas tu, gambar sisters Moestopo (Malaysians)..=)

This entry was posted on 11:05 AM and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

3 comments

yeah..tanda2 yg 'maybe' betul..
tp sumenye kene kawal..

bak kata dr asri
~perasaan yg dtg itu x salah, yg salah adalah TINDAKAN~

salam sayang dari kembarmu,
Hana..

hihi..=p

O_o"...

lawan jangan, layan pun jangan. Kan?
Simpan sampai masa nak kahwin, insyaAllah boleh.

cewah Qamarus..simpan sampai masa nak kahwin..sampai kapan u nk bertahan?? haha..cepat2 la ye kalu dah berpunya..

-Hani-

Post a Comment